www.what2do.co.il

הסכמת דיירים להרחבת דירה בבית משותף, מה הרוב הדרוש?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 4.5 מתוך 5

הסכמת דיירים להרחבת דירה בבית משותף, מה הרוב הדרוש?

דייר המעוניין להרחיב את דירתו בבית משותף נדרש לקבל את הסכמת כלל הדיירים או מרביתם לבניה המבוקשת, מעצם היות הדיירים בעלי חלק יחסי של הרכוש המשותף ושותפים בכל הקשור לזכויות בניה.

 

תיקון מספר 18 לחוק המקרקעין עוסק בשינויים ברכוש המשותף ובזכויות הבניה. על פי התיקון בחוק, בעל נכס בבניין משותף אשר דירתו הורחבה תוך ניצול זכויות הבניה, ייחשב כמי שמסכים להרחבה דומה של דירה אחרת בבית המשותף.

 

סעיף 71ב לחוק קובע כי חרף הוראות התקנון המצוי שבתוספת, רשאים בעלי דירות שבבעלותם 75% מהדירות ו – 66% מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם, להחליט כבעלי הנכס בבית משותף בדבר הוצאה של חלקים מסוימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה אחרת, לשם הרחבת הדירה, וכן להחליט בדבר חלוקת זכויות הבניה הנדרשות לצורך זה.

 

כאשר נושא ההחלטה הוא הרחבת דירה אחת או יותר לשם בניית מרחב מוגן דירתי או מרחב מוגן קומתי, רשאים להחליט על כך מי שבבעלותם 60% אחוזים מכלל הדירות בבניין. ואולם, ההחלטה לא תתקבל אם יש בה כדי לפגוע בזכויות בניה יחסיות של כל בעל דירה להרחבה.

 

פיצוי כספי לבעל דירה שלא ניתן להרחיבה

 

סעיף 71ג קובע כי בעל דירה שהורחבה ייחשב כמי שהסכים להרחבה דומה של כל דירה אחרת באותו בניין. ולאחר שהתקבלה החלטה בעניין זה, חייב בעל דירה, שדירתו ניתנת להרחבה בשיעור יחסי העולה על חלקו ברכוש המשותף והמבקש להרחיבה, לשלם במועד החלטת ההרחבה, פיצוי כספי לבעל דירה שלא ניתן להרחיב את דירתו או שההרחבה פחותה מחלקו היחסי ברכוש המשותף.

 

במקרה שבעלי הדירות לא הגיעו להסכמה לגבי גובה הפיצויים, ניתן יהיה לקבוע את שיעורם באמצעות שמאי מקרקעין, שימונה בהסכמה. כאשר הוצאות השמאות יחולו על בעלי הדירות בהתאם לחלקם היחסי ברכוש המשותף, לפני החלטת ההרחבה. עם זאת, לא תתקבל החלטת הרחבה שיש בה כדי למנוע מבעל דירה את האפשרות לבנות סוכה, אם נהג לעשות כן לפני ההחלטה.

 

הגשת התנגדות להחלטה על הרחבת דירה

 

במקרה שבעל דירה מתנגד להחלטה על הרחבת דירה, שנתקבלה על ידי רוב הדיירים, בטענה לפגיעה מהותית בזכויותיו, יכול בעל דירה המבקש מינוי שמאי מקרקעין בהיעדר הסכמה, או בעל דירה החולק על קביעת השמאי לפנות למפקח על בתים משותפים, המכונה גם המפקח על רישום מקרקעין ולהגיש תביעה.

 

את התביעה למפקח יש להגיש בתוך 30 ימים מיום קבלת ההחלטה, ואם בעל הדירה לא היה נוכח בעת קבלת ההחלטה, בתוך 30 ימים מיום המצאת ההחלטה לידיו, בהתקיים נסיבות מיוחדות, רשאי המפקח להאריך את המועד להגשת התביעה.

 

אם המפקח סבר כי נפגעה זכותו של בעל דירה, פגיעה מהותית, או כי טעה שמאי המקרקעין בקביעתו, הוא רשאי להורות על ביטול ההחלטה שנתקבלה על ידי הדיירים, לשנות או להתנות אותה בתנאים, על פי שיקול דעתו, באמצעות תשלום פיצויים או בדרך אחרת, וכן המפקח רשאי לתת הוראות לעניין סדרי הרישום בלשכת רישום המקרקעין.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.