האם הקבלן השלים את כל התיקונים בבית שמכר?
דרגו את המאמר |
|
בני זוג שרכשו בית צמוד קרקע מקבלן, גילו מספר חודשים לאחר שקיבלו את החזקה בבית ליקויי בנייה שונים ובמיוחד ליקויי רטיבות ונזילות ממרבית החלונות וגם ליקוי יסודי במערכת הביוב. התובעים פנו אל הקבלן בבקשות חוזרות ונושנות לתקן את הליקויים, אך לטענתם הוא דחה את פניותיהם ולבסוף ביצועו את התיקונים בעצמם. לפיכך פנו אל בית משפט השלום בתל אביב - יפו והגישו תביעה כספית בסך של 460,600 שקלים.
במקור הבית נבנה על ידי חברה קבלנית שנכנסה להליכי פירוק בטרם השלימה את הפרויקט שנבנה על ידה במסגרת עסקת קומבינציה, אשר נחתמה בינה ולבין בעלי הקרקע. הקבלן נשכר על ידי הנאמנים במסגרת הליכי הפירוק לשם השלמת הבנייה.
הקבלן לא השלים את תיקון הליקויים במסגרת התחייבותו
לאחר שהשלים הקבלן את הבנייה נחתם הסכם מכר בינו לבין התובעים. לפי ההסכם הקבלן התחייב לשאת באחריות כלפי התובעים ולתקן רשימה של ליקויים עד למסירת החזקה. חודשים ספורים לאחר שקיבלו התובעים את החזקה בבית התגלו ליקויים שונים, על כן פנו אל הקבלן בבקשה לתקן אותם. משלא הועיל הדבר, הם פנו אל אחד הנאמנים, וטענו כי לא הושלמו העבודות שהיה מוטל עליו במסגרת ההסכם ואף נתגלו ליקויים חדשים רבים שלא תוקנו.
כעבור מספר שבועות הגיע איש מקצוע מטעם הקבלן וביצע תיקונים אחדים בחלק מהחלונות בבית, והעריך כי יש לבצע איטום יסודי של אדן השיש החיצוני בכל החלונות. לטענת התובעים התיקונים לא הועילו והליקויים אף החריפו, לכן פנו שוב בדרישה לתקן את הליקויים.
משלא התקבלה כל תגובה והופיעו מוקדי רטיבות חדשים, החליטו לבצע בעצמם חלק נכבד מהתיקונים והודיעו על כך לחברת הקבלן. בסופו של דבר שילמו עבור התיקונים 200,000 שקלים, אולם נותרו ליקויים בגובה של 100,000 שקלים, ואף טענו כי נגרמה ירידת ערך הדירה, על כן דרשו פיצויים בגין עלות התיקונים, פיצוי מוסכם עקב הפרה יסודית של ההסכם, תשלום עבור ליקויים שטרם בוצעו ופיצוי בגין עגמת נפש עקב ליקויי בנייה.
הקבלן טען כי כל הליקויים תוקנו על פי ההסכם
מנגד טען הנתבע כי יש לדחות על הסף את התביעה מאחר שהיא מהווה ניסיון להתעשר שלא כדין על חשבונו. לטענתו התובעים רכשו את הבית במצב טוב וראוי למגורים, למעט רשימת ליקויים שצורפה להסכם ותוקנה.
בית המשפט מינה מומחה מטעמו, אשר העריך כי עלות הליקויים שהתגלו בבית ותוקנו על ידי התובעים, יחד עם עלות הליקויים שטרם תוקנו, מגיעה לסכום כולל של 129,050 שקלים. עוד קבע כי כל הליקויים ברי תיקון לפיכך לא קיימת ירידת ערך לנכס.
בית המשפט השתכנע כי הקבלן הפר את חובותיו לתיקון הליקויים, חרף פניות חוזרות ונשנות של התובעים וגם ניסיונות התיקון שלו לא צלחו. בסופו של דבר קיבל את חוות דעתו של המומחה וקבע כי התובעים זכאים לפיצויים בגין הליקויים שתוקנו והעבודות שטרם תוקנו, פיצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה להם והוצאות מומחים בסכום כולל של 274,730 שקלים בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.
ת"א 46226-11-10