השכנה תבעה את השכן שגזם את הגדר המשותפת ללא אישורה
דרגו את המאמר |
|
התובעת והנתבע מתגוררים בבתים סמוכים בקיסריה מזה 15 שנה, ובין הבתים מפרידה גדר חיה המורכבת מעצים ושיחים. הסכסוך בין הצדדים פרץ עקב גיזום הצמחייה ללא רשות השכן בשטח גינתה של התובעת. בית משפט לתביעות קטנות בחדרה נדרש להכריע בעניין זה.
בשנת 2011 פנה הנתבע אל התובעת והפנה תשומת לבה לכך שהגדר המשותפת נוטה אל עבר בריכת השחייה שבגינתו, וביקש לגזום את השיחים מחשש שהגדר כולה עשויה להתמוטט אל תוך הבריכה. השכנים הסכימו להזמין גנן ולשאת בעלות הגיזום שווה בשווה.
הגנן קיצץ את השיחים עד היסוד ופער חור בין השכנים
ביום הגיזום, הגנן שככל הנראה לא הבין לרצונם של השכנים, השמיד באופן טוטאלי את השיחים בצד ביתו של הנתבע, וקיצץ את עלוותם של העצים בצד ביתה של התובעת עד היסוד. התובעת שהציצה מבעד החלון כדי לראות כיצד מתקדמת העבודה, הזדעזעה ממראה הגדר החסרה, והפסיקה מיד את עבודת הגנן, ואף סירבה לשאת בחלקה בתשלום.
לאחר שעזב הגנן הבחינה התובעת כי גזעי עצי הפיקוס שנותרו עירומים נוטים לכיוון גינתו של השכן, לכן החליטה לחתוך אותם לחלוטין על חשבונה. עקב כך נוצר פתח ברכוש המשותף, והתובעת החלה לטפח את העצים בצד החצר שלה כדי שימלאו את החסר.
השכן רצה נוף לים בחדר השינה לכן גזם את העצים ללא רשות
בשני מקרים שונים גילתה התובעת כי השכן קיצר את הגדר החיה שבחלקתה ללא אישורה, לאחר שהשקיעה שעות רבות בטיפוחה. על כן עתרה לבית משפט והגיש נגדו תביעה כספית בטענה שהוא גזם את עצי הפיקוס בגינתה ללא רשות, רק כדי לקבל נוף לים מחדר השינה שלו, המצוי בקומה השנייה של ביתו.
הנתבע טען מנגד כי לא נגרם כל נזק לגינת התובעת, וציין כי הגדר המשותפת היתה סבוכה ופרועה והיה חשש מפני קריסת הגדר אל בריכת השחייה. עוד טען כי הגיזום שבוצע באמצעות גננים מקצועיים היה אך ורק לעניין עובי הגדר, ומעולם לא ביקש לגזום את גובה הגדר.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנעה השופטת כי התובעת היתה צריכה לשאת בחלקה בעלות הגיזום, ואף לפקח על עבודתו של הגנן שנועדה לתחזוקת הגדר המשותפת. עוד סברה כי היא אינה רשאית לגדל צמחייה לכל גובה שהיא חפצה תוך הסתרת הנוף מהשכן.
השכן יפצה את התובעת בסך של 6,680 שקלים
עם זאת השופטת התרשמה מהעדויות ומהצילומים שהוצגו בפניה כי גיזום הגדר בשתי הפעמים הנוספות נעשה ללא כל תיאום מראש, ואף העצים נגזמו הרבה מעבר לגובה הנדרש ביחס לגובהם המקורי, על כן קבעה כי מידת הנזק הכולל שנגרם כתוצאה מהגיזומים שנעשו ללא הסכמה מראש עומד על כ- 8,000 שקלים. מסכום זה נקבע כי יש לקזז את עלות הגיזום שנערך בשנת 2011, על כן השכן חויב לשלם לתובעת סך כולל של 6,680 שקלים.
ת"ק 38311-10-13