האם הרוכשים זכאים לפיצויים מהקבלן בגין ירידת ערך הדירה?
דרגו את המאמר |
|
בעלי דירה חדשה הגישו תביעה לפיצויים נגד חברת הקבלן ממנה רכשו את הנכס, בגין איחור במסירה, תכנון ובניה רשלניים, וירידת ערך בשל סטייה מתכנית הבניה המקורית, ודרשו פיצוי בגין עוגמת נפש בשל ליקויי בניה. בית משפט השלום בכפר סבא נדרש להכריע האם הרוכשים זכאים לפיצויים.
בסוף חודש ספטמבר 2009, חתמו הצדדים, על חוזה מכר, לפיו התובעים רכשו מהקבלן דירה בת ארבעה חדרים בכפר סבא, תמורת 1,300,000 שקלים. הקבלן התחייב לבנות את הדירה מחומרים איכותיים ולבצע עבודה מקצועית, ואף נטל על עצמו את האחריות לתיקון הליקויים בדירה ולבצע אותם, על פי בקשת הרוכשים, עד סוף השנה הראשונה ממועד מסירת החזקה.
הקבלן סטה מתכנית הבניה המקורית וגרם לירידת ערך הנכס
לטענת התובעים, מסירת החזקה נעשתה באיחור בן 26 ימים, ובדירה התגלו ליקויי בניה רבים. עוד נטען כי חלקים בדירה, ביניהם חדר האמבטיה, החנייה, המטבח והמחסן, נבנו בגודל קטן לעומת התכנית המקורית, על כן דרשו בנוסף פיצויים בשל ירידת ערך הדירה.
מהנדס בניין מטעם התובעים העריך כי עלות תיקון הליקויים בדירה עומדת על סך של 46,000 שקלים, ואף סבר כי חלק מהליקויים מהווים סטייה מהותית למוסכם ולנדרש על פי דין. התובעים פנו אל הקבלן, על מנת שיבצע את התיקונים, אולם לטענתם, הוא התעלם מהם. לאחר הגשת התביעה, תוקנו חלק מהליקויים, אולם התובעים טענו כי חלק מהליקויים כלל אינם ניתנים לתיקון.
חברת הקבלן טענה כי מדובר בתיקונים מינוריים וסכום התביעה מופרז
מנגד טענה חברת הקבלן, כי התביעה הוגשה בחוסר תום לב, מכיוון שאם התובעים היו ממהרים להגיש את התביעה על הליקויים, כשמונה ימים בלבד לאחר תום השנה הראשונה ממסירת הדירה, הליקויים היו באים על תיקונם בזמן.
עוד נטען כי פועלים מטעמה עבדו בדירת התובעים במשך יומיים לתיקון הליקויים, ונותרו רק שלושה ליקויים שטרם תוקנו. ואף ציינה כי שמאי מטעמה העריך את ליקויי הבנייה יחד עם ירידת הערך בכ -23% בלבד מסך הפיצויים שדרשו התובעים.
מומחה מטעם בית המשפט קבע בחוות דעתו כי עלות תיקון הליקויים על ידי קבלן, עומדת על סך כולל של 29,340 שקלים. עוד העריך שמשך זמן העבודה אינו עולה על 12 ימים, והתובעים אינם צריכים לפנות את הדירה במהלך העבודה.
בעלי הדירה יפוצו על ידי חברת הקבלן בסך של 45,219 שקלים
בחדר האמבטיה העריך המומחה כי המידות שנבנו אינן תואמות את מידות התשריט, על כן ירידת עומדת על סך של 2,500 שקלים. לאור בעיית הניקוז באזור החנייה, קבע כי אין מקום לירידת ערך או פיצוי, מאחר ומדובר בתיקון מינורי, בעלות של 2,000 שקלים בלבד.
בסופו של דבר התביעה התקבלה בחלקה, ונפסקו לתובעים פיצויים בסך 45,219 שקלים, סכום הכולל פיצוי בגין איחור במסירת הדירה, ליקויי בניה, ירידת ערך ובגין עוגמת נפש. בנוסף חברת הקבלן תישא בהוצאות משפט בסך כולל של 5,500 שקלים.
ת"א 44422-09-12