האם חברת הקבלן תפצה את הקונים בשל איחור במסירת הבית וליקויים בבניה?
דרגו את המאמר |
|
רוכשי בית הגישו תביעה לפיצויים כנגד חברה קבלנית, בגין ליקויי בנייה ואיחור במסירת הבית ודרשו פיצוי בגין עוגמת נפש ושיפוי על הוצאותיהם.
בית משפט השלום בתל אביב - יפו נדרש להכריע האם החברה הפרה את הסכם המכירה והאם הקונים זכאים לפיצויים.
הבית נמסר באיחור של חמישה חודשים
חברה קבלנית מכרה לתובעים בית דו משפחתי בעל שתי קומות בפרויקט מגורים שבנתה בישוב בית חורון. בתחילת חודש אוגוסט 2008, נחתם בין הצדדים הסכם רכישה בו נקבע מועד המסירה לתקופה של 14 חודשים מתאריך החתימה. בפועל הבית נמסר לרוכשים בחודש אוגוסט 2009 באיחור של חמישה חודשים.
לטענת התובעים במעמד מסירת החזקה, נמצאו ליקויים רבים בבנייה. ביניהם: רטיבות במספר אזורים בדירה, כשלי איטום וניקוז, התפוררות איטום הרובה במשטחי השיש במטבחים ובאמבטיה וכדומה. הקונים מסרו לקבלן דו"ח ליקויים, ובעקבות פנייתם, הנתבעת ביצעה מספר תיקונים בבית, אך לטענתם הליקויים כלל לא תוקנו.
מנגד טענה החברה הקבלנית, שהבית נבנה בצורה מקצועית וללא כל התרשלות. היא אישרה שהקונים טענו שישנם בבית מספר ליקויים, אך לדבריה, התובעים לא אפשרו לה להיכנס לביתם ולתקן את הליקויים הנטענים.
עוד טענה כי התובעים קיזזו, סכום של 1,500 שקל, שלא כדין, מהתמורה המוסכמת, וללא תשלום התמורה כולה, אין לדרוש ממנה לבצע את התיקונים.
מומחה אישר כי בבית אכן מצויים ליקויים משמעותיים
בית המשפט מינה מומחה לבחינת היקף הנזקים ועלות תיקונם. לאחר ביקור בבית התובעים מצא המומחה כי אכן קיימים ליקויים משמעותיים באיטום ובניקוז וליקויים נוספים שגרמו לנזקים בבית.
המומחה אישר כמעט את כל טענות התובעים והעריך את עלות התיקון בסך 40,567 שקל. המומחה הוסיף כי במהלך ביצוע העבודות יתכן שיהיה צורך גם בהחלפת תשתית המילוי בקומת הכניסה ובהתאם יהיו עלויות נוספות.
המומחה קבע כי החברה מסוגלת לבצע את התיקונים וגם עדיף שהיא תבצע אותם מאחר ומדובר בבית שנבנה על ידה ומוכר לה.
לאחר שהמומחה מסר את חוות הדעת, טענה הנתבעת שיש לאפשר לה לתקן בעצמה את הליקויים. מנגד סירבו התובעים לאפשר לה לבצע את התיקונים, בטענה כי ניתנה לה הזדמנות לעשות זאת והיא לא ביצעה את העבודות כראוי.
הקבלן יפצה את הקונים בסך של 62,765 שקל
בית המשפט סבר שהתובעים נתנו לחברה הזדמנות נאותה לתיקון הליקויים וקיבל את רצונם לבצע את התיקונים בידי גורם אחר. על כן קבע כי בגין ליקויי הבנייה יש לפסוק לתובעים פיצוי בסך של 46,551 שקל.
בנוסף בית המשפט הגיע למסקנה שהנתבעת הפרה התחייבותה ומסרה לתובעים את הבית באיחור של חמישה חודשים ושמונה ימים. ונקבע שהפיצוי בגין איחור במסירת הבית יעמוד על סך 1,587$. כמו כן, מגיע לתובעים סכום של 6,000 שקל, בגין עוגמת נפש בשל ליקויי הבנייה ואי נוחות ועוד סכום של 4,744 שקל עבור הוצאות שונות.
ת"א 4989-02-12