www.what2do.co.il

תביעה לחיוב דיירי הבניין עבור עלות שיפוץ הגג

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 1.0 מתוך 5

תביעה לחיוב דיירי הבניין עבור עלות שיפוץ הגג

התובעת שיפצה את גג הבניין על מנת למנוע נזילות מים לדירתה והגישה תביעה כנגד שני דיירים נוספים שסירבו לשלם את חלקם בגין השיפוץ. בית המשפט לתביעות קטנות ברחובות נדרש להכריע בסוגיה זו.

 

התובעת ביצעה על חשבונה תיקון ברכוש המשותף

 

התובעת מתגוררת בקומה העליונה בבניין בעיר רחובות, בו גרים ארבעה דיירים בלבד. לקראת החורף היא שיפצה את הגג המשותף של הבניין, כדי שלא תהיה חדירת מים לדירתה ולדירות השכנים.

 

סך כל התיקון עלה 5,800 שקל, לכן היא ביקשה מכל אחד מהדיירים להעביר לה סך של 1450 שקל, עבור עלות השיפוץ. דייר אחד שילם את חלקו, על כן

התביעה הוגשה נגד שני הדיירים האחרים.

 

בנה של התובעת העיד כי אין ועד בית לבניין וטרם בוצע שיפוץ הגג, הוא מסר הודעה אישית לכל אחד מהדיירים ואף סיכם אם אחד הנתבעים כי בשל נזק שנגרם לו במקלחת, בעקבות פיצוץ צינור מים בדירת התובעת, יקוזז סך של 400 שקל מדרישת התשלום והוא יחויב בסך של 1050 שקל בלבד.

 

הנתבע התנגד לשלם בטענה כי לא נתן את הסכמתו לביצוע השיפוץ

 

לטענת הנתבע התובעת לא הוכיחה כי ביצעה שיפוץ בגג הבניין המשותף. עוד טען כי היא נדרשה לקבל מראש את הסכמת כל הדיירים, מאחר ומדובר ברכוש משותף, והתובעת לא עשתה כך, על כן הוא התנגד לביצוע התשלום.

 

בנוסף הנתבע הגיש תביעה שכנגד בגין ליקויים שנגרמו בדירתו, בשל צינור המים שהתפוצץ בדירת התובעת וגרם לנזק בדירה שלו, על סך של 13,850 שקל. ואף הכחיש את השיחה עם בנה בנוגע לקיזוז הסכום מדרישת תשלום השיפוץ.

 

התובעת הציגה בפני בית המשפט קבלה בדבר ביצוע השיפוץ בגג בסך 5800 שקל ויחד עם עדותו המהימנה של בנה, היא הצליחה להוכיח כי היא ביצעה את השיפוץ המדובר.

 

כל דייר רשאי לבצע תיקון ברכוש המשותף ולדרוש תשלום

 

בית המשפט ציין כי מכוח חוק המקרקעין חלה על כל הדיירים בבניין חובה לביצוע תיקונים ברכוש המשותף. כל דייר רשאי לבצע את התיקון על דעת עצמו, ולדרוש מיתר הדיירים את השתתפותם בעלות התיקון.

 

על כן התובעת רשאית לדרוש מהנתבעים את התשלום עבור שיפוץ הגג, למרות שלא התקבלה החלטה מסודרת ולא ניתנה הסכמתם מראש. מאחר ואין בבניין ועד בית שיוכל לארגן אסיפות דיירים מסודרות, אין כל פסול בהתנהלות זו.

 

כמו כן, בית המשפט קיבל את גרסת בנה של התובעת, בדבר ההודעה האישית שניתנה מראש לכל הדיירים ואת ההסכמה שקיבל מהם, וגם אם לא ניתנה הסכמה פה אחד, אף אחד מהדיירים לא הביע התנגדות נחרצת לביצוע השיפוץ.

 

הנתבעים ישלמו את חלקם בעלות התיקון

 

בית המשפט השתכנע כי התביעה שמנגד הוגשה אך ורק בעקבות הדרישה לתשלום עלות שיפוץ הגג, והדייר אינו הצליח להוכיח את טענותיו בנוגע לנזקים שנגרמו לו בעקבות פיצוץ הצינור בדירתה של שכנתו. על כן התביעה שמנגד נדחתה.

 

בנסיבות אלה קבע בית המשפט, כי התובעת ביצעה על חשבונה תיקון עבור כל דיירי הבניין, על כן חייב את כל אחד מהדיירים לשלם לה סכום בסך 1450 שקל.

 

ת"ק 4255-11-13 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

האם נכס יהיה בית מורכב כאשר יש כניסה נפרדת לאחד הנכסים אך החניון משותף?

מהו בית מורכב? מהי משמעותו של הבית המורכב לעומת הבית המשותף? האם חניון משותף יכול למנוע הכרזה על בית כבית מורכב? 

פיצויים למקרקעין גובלים בגין ירידת ערך כתוצאה מתוכנית מתאר

מקרקעין גובלים - פיצויים בגין ירידת ערך בעקבות תוכנית מתאר במקרקעין סמוכים... 

מהו הסכם שיתוף במקרקעין?

לאדם שהוא הבעלים היחידים והבלעדיים של הנכס, אין כל שותפים לזכויות בו, אולם כאשר יש לנכס כמה שותפים, עלולות להתעורר בעיות ומחלוקות, ולשם כך נועד הסכם שיתוף במקרקעין.  

סכסוכי שכנים בבית משותף: כיצד למנוע ולפתור סכסוכים?

בעת מגורים בבית משותף, השכנים יכולים להשפיע רבות על שלוות החיים, באמצעות מטרדי רעש ולכלוך, ניצול זכויות בנייה שלא כדין, ניהול עסק פרטי, גידול חיות מחמד ועוד.  

אגרת מים: איך מחשבים חשבון מים?

אגרת מים מוטלת מכוח חוק המים ומתוקף תקנות המים. בתקנות נקבעו תעריפי מים אחידים לגביית אגרה לאספקה, אשר יש לשלם אחת לחודש, בהתאם לסוג השימוש.  

ליקויי בנייה: כיצד להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי רטיבות?

אחד מליקויי הבנייה הנפוצים ביותר הוא נזקי רטיבות. נזקי רטיבות גורמים להופעת עובש בקירות, לקילופי טיח וצבע, לקצר במערכת החשמל, להיחלשות המבנה וסכנה ליציבותו ואף לירידת ערך הנכס. 

מהו תיקון 2 בתמ"א 38?

התיקון השני לפרויקט תמ"א 38 קובע כי במקום לחזק בניין ישן נגד רעידות אדמה, ניתן להרוס אותו ולהקים במקומו מבנה חדש, תוך שמירה על כל זכויות הבנייה שניתן היה לקבל בפרויקט תמ"א 38. 

מהן זכויות דיירים בפינוי בינוי?

במסגרת פינוי בינוי נהרסים מבנים קיימים ונבנים בניינים חדשים במקומם. תמורת הפינוי מקבלים בעלי הדירות בבניין שנהרס נכס חדש ויוקרתי, ללא השקעה כספית מצדם. 

תיקון 3 א' לתמ"א 38 – מה המשמעות?

תיקון 3 א' לתמ"א 38 מעניק תמריץ לחיזוק מבנים ישנים, באמצעות תוספת זכויות של עד חצי קומה, ללא בניית יחידות דיור חדשות, ועוד תוספת של קומה באזורים שאינם אזורי הביקוש.  

רכישת דירה יד שנייה, מה חשוב לבדוק לפני שחותמים על חוזה מכר?

האחריות לבדיקת דירה יד שנייה מוטלת על הרוכשים, ועליהם לחשוף אם קיימים פגמים פיזיים בנכס, ולברר מהן הבעיות המשפטיות והזכויות של הדירה לפני חתימת חוזה מכר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.