הקונים גילו כי בדירתם מצויים לקויים רבים ותבעו את הקבלן
דרגו את המאמר |
|
התובעים הינם בעלי דירה הממוקמת בקומה השלישית של בנין מגורים בנתניה, הם הגישו תביעה כספית על סך 170,000 שקלים, לבית משפט השלום בנתניה, בגין מספר ליקויי בנייה שהתגלו בדירתם, בגין ירידת ערך הדירה ונזק בלתי ממוני שנגרם להם בעקבות הליקויים. התביעה הוגשה כנגד היזם שעסק בבניית הדירה וכנגד אשתו.
הנתבעים הכחישו את הטענות כלפיהם ודיווחו כי הדירה נבנתה על ידי אנשי מקצוע מיומנים והם נקטו בכל האמצעים הדרושים למסירת הדירה בהתאם לתנאי הסכם המכר, כמו כן, הם ביצעו את התיקונים הרצויים, בהתאם לדרישות הקונים, טרם מכרו את הדירה, לכן לטענתם, התובעים אינם זכאים לפיצוי כספי.
המומחה קבע כי ניתן לתקן את כל הליקויים בעלות של עשרות אלפי שקלים
בית המשפט זימן מומחה מטעמו, שדיווח על הליקויים בדירה וקבע כי הם ניתנים לתיקון בעלות כוללת של 23,150 שקלים, התיקונים כוללים בין היתר: עבודות אלומיניום, עבודות טיח וצבע, אינסטלציה וליקויי עבודות ריצוף. המומחה ציין כי בעת ביצוע התיקונים עלולה להיווצר אי נוחות לדיירים, אך אין צורך לפנות אותם מהדירה.
המחלוקת העיקרית היתה בנוגע לריצוף הדירה. המומחה מטעם בית המשפט טען כי ריצוף הדירה מנוגד לדרישות התקן הישראלי, מאחר והוא בוצע ללא מרווחים בין האריחים. ולפי הוראות התקן יש להקפיד על מרווחים של לפחות שלושה מילימטרים בין אריח לאריח.
חוות דעת זו מנוגדת לעמדתו של המומחה שזומן מטעם הנתבעים, שטען כי לא קיים התקן רשמי בנוגע להפוגות בין האריחים. ואף הנתבעים הוסיפו כי הקונים בחרו בעצמם את הריצוף וביקשו שהוא ייראה ללא מרווחים.
ערך הדירה ירד בגין רוחב דלת הפרוזדור ודלת הממ"ד שחוסמת את פתח חדר השינה
התובעים הציגו את חוות דעתו של שמאי, בנוגע לירידת ערך הדירה בגין הליקויים. השמאי העריך כי בשל דלת הממ"ד, החוסמת את הכניסה והיציאה לחדר השינה של ההורים, יש לפצות את הקונים בסך של 17,000 שקלים. וכן, רוחבה של דלת הכניסה אל הפרוזדור, קטן מהמותר בתקן, ובגין ליקוי זה, המוריד את ערך הדירה, יש לפצות את התובעים בסכום של 1,500 שקלים.
לפי הוראות סעיף 4(ב) לחוק המכר, הקונים נדרשים לתת למוכרים הזדמנות הוגנת לתקן את הליקויים שנמצאו בדירה. פיצוי כספי יינתן לרוכשים במידה והקבלן קיבל התראה על הליקויים, אך לא טיפל בהם כראוי, או כאשר הקבלן לא הצליח לפתור את הבעיה.
הנתבעים התייחסו אל תלונות הקונים ועשו מאמצים לתקן את הליקויים
בית המשפט קיבל את חוות דעתו של המומחה בנוגע לריצוף הדירה, לפיכך קבע כי בגין ליקוי זה יש לפסוק לתובעים פיצוי בסך של 16,000 שקלים. אך עם זאת בית המשפט התרשם כי הנתבעים התייחסו בצורה נאותה והוגנת לתלונותיהם של התובעים אודות הליקויים ואף ניסו לתקן אותם באמצעות אנשי מקצוע. אך הם לא ביצעו את כל התיקונים הנדרשים.
בנסיבות אלה פסק בית המשפט פיצוי כספי לטובת התובעים וחייב את הנתבעים בסכום כספי בסך 41,900 שקלים שיאפשר לקונים לתקן את כל הליקויים בדירה, וכן, פיצוי נוסף בסך 10,000 בגין ירידת ערך הדירה ופיצוי בסך של 5,000 ₪ בגין עוגמת נפש שנגרמה לתובעים.
ת"א 12063-12-09