מה העונש על שימוש בשטח שייעודו חנייה למטרת מגורים?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 1.0 מתוך 5 |
הוועדה מקומית לתכנון ובניה אצבע הגליל הגישה כתב אישום נגד שני הנאשמים, בני זוג נשואים המתגוררים בגליל, ולפיו הם הואשמו בביצוע עבירות של שימוש בשטח שיועד לחנייה למטרת מגורים ללא קבלת היתר, לפי חוק התכנון והבנייה, ועשו שימוש במקרקעין בסטייה מהיתר. בית משפט השלום בצפת נדרש לגזור את העונש הראוי בהתאם לעיקרון ההלימה.
על פי עובדות כתב האישום, הנאשמים ביצעו בשטח הסמוך לביתם בגודל של כ-37 מ"ר שייעודו חנייה ובחלל גג בשטח של כ-82 מ"ר, עבודות ושימוש ללא קבלת היתר ובחריגה מהיתר בנייה. ובנוסף הציבו בחצר הבית מכולה בשטח של כ-12 מ"ר.
הנאשמים סילקו את המכולה מחצר ביתם
בהכרעת דין שניתנה בחודש יוני 2014, זוכו הנאשמים מהעבירות בדבר עשיית שימוש במגורים בחלל הגג בבית, ויתר האשמות נותרו על כנן. בינתיים תיקנו הנאשמים את המחדל של הצבת מכולה בחצר ביתם, וכיום היא אינה נמצאת עוד בחצר.
המאשימה טענה כי בעוד שהמכולה שהוצבה בחצר סולקה, השימוש למגורים בשטח שייעודו חניה עדיין נמשך, וכי כתוצאה מכך הנאשמים יוצרים מפגע תכנוני תעבורתי, כאשר הם משתמשים לצורך חניית רכביהם בשטח אחר.
עוד הוסיפה וציינה כי מתחם הענישה ההולם בגין ביצוע עבירות של שימוש בשטח שיועד לחנייה לשם מטרת מגורים ללא היתר וסטייה מהיתר קיים, הוא עונש מאסר שנע בין שלושה חודשי מאסר על תנאי לששה חודשי מאסר בפועל, והקנס הכספי נע בין 25,000 עד 150,000 שקלים.
עם זאת המאשימה לא עתרה לעונש מאסר בפועל או מאסר מותנה, וביקשה להטיל קנס כספי ולהורות על התחייבות כספית שלא תפחת מ-30,000 קלים, חיוב אגרה בגין הסבת השימוש מחנייה למגורים בסכום שלא יפחת מסך 3,500 שקלים, ומתן צו שיורה להם להתאים את החלל שיועד לשמש לחנייה לייעודו המקורי.
מנגד הנאשמים כפרו במיוחס להם, וטענו בפני בית המשפט שלא נעשה בפועל שימוש למגורים בשטח שיועד לשמש לחנייה, על כן יש לדחות את התביעה על הסף. ואף לא הציגו נתונים כלשהם אודות נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירות.
בית המשפט קבע כי מדובר בעבירה ברף בינוני המתמשכת על פני שנים
בית המשפט הדגיש כי עבירה על פי חוק תכנון ובנייה, פוגעת בערך החברתי של שלטון החוק והסדר הציבורי, וסבר כי הנאשמים פגעו בערך זה במידה בינונית בכך שעשו שימוש בשטח שיועד לחניה לשם מטרת מגורים ללא היתר ובסטייה מהיתר קיים. כמו כן, קבע כי מדובר בעבירה מתמשכת על פני שנים רבות, במהלכן הם לא נקטו שום צעד לתיקון, מלבד סילוק המכולה מחצר ביתם.
בסופו של דבר בית המשפט גזר על כל אחד מן הנאשמים קנס בסך 15,000 שקלים, או 30 ימי מאסר. וחתימה על התחייבות בסך 50,000 שקלים למשך שנתיים, להימנע מביצוע העבירות שבהן הורשעו. בנוסף ניתן להם צו, להתאמת השימוש בשטח שייעודו חנייה תוך שישה חודשים.
תו"ב 9035-12-09