www.what2do.co.il

בעל החנות תבע מהשוכרים את יתרת דמי השכירות

דרגו את המאמר

בעל החנות תבע מהשוכרים את יתרת דמי השכירות

בעל נכס בצפון הארץ פנה אל בית משפט השלום בעכו והגיש תביעה נגד שני שוכרים אשר שכרו את הנכס לצורך ניהול חנות נעליים. התובע דרש לקבל תשלום בגין יתרת דמי שכירות אשר לא שולמו, חשבון חשמל ובגין נזק שנגרם למושכר בסך כולל של 70,056 שקלים.

 

התובע הצהיר כי החנות הושכרה לנתבעים על פי הסכם שנערך בעל פה, ולפגישה הראשונה בנושא השכירות לא הגיע הנתבע השני, אולם הנתבע הראשון הגיע יחד עם בן דודו, אשר בינתיים נפטר. השניים בחנו את הנכס ומצאו כי הוא מתאים להפעלת החנות. ואף במסגרת אותה פגישה הגיעו להסכמה בדבר גובה דמי השכירות בסך של 4,000 שקלים בחודש.

 

התובע טען כי נותר חוב בגין 14 חודשי שכירות

 

לטענת התובע, הנתבע השני נכח בעת חתימת חוזה השכירות ואף דאג למסור לו מדי פעם את שכר הדירה. על כן ראה בו כשוכר. עוד טען כי בעת סיום החוזה נותר חוב עבור 14 חודשי שכירות וכן חודש שכירות אחד אשר בגינו שולמו 3,000 שקלים בלבד, החל מחודש יוני 2011 ועד פינוי המושכר בסוף אוגוסט 2012.

 

התובע הוסיף כי נותר חוב עבור חשבון החשמל והציג בפני בית המשפט חשבון לתקופת השכירות על סך של 2,785 שקלים, ואף דרש סכום נוסף בגין תיקונים של נזקים במושכר, אולם לא הציג חוות דעת של מומחה, או קבלות מתאימות עבור ביצוע עבודות התיקונים.

 

הנתבע הראשון הודה כי שכר את הנכס מהתובע לצורך ניהולה של חנות נעלים, אך טען כי הנתבע השני לא שכר את החנות אלא שימש כעובד שכיר ועבד בחנות לתקופות קצובות, אשר בהן שימש כמנהל החנות ומוכר. הנתבעים הודו בקיומו של החוב אך חלקו על סכום התביעה, וטענו כי החוב הוא עבור עשרה חודשי שכירות בלבד. עוד טענו כי ביקשו לצאת מהחוזה ולפנות את הנכס מוקדם יותר, אולם התובע לא נענה לבקשתם ובכך היו כבולים בסירובו לפנות את הנכס.

 

בעל הנכס לא היה יכול לדעת כי העובד פועל בשמו של המנהל

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, התרשם בית המשפט כי הנתבע השני נצפה בחנות במועדים שונים מנהל את החנות ומוכר בה, ואף היה בין אלו אשר העבירו את התשלום השכירות לתובע. ולא הוכח כי התובע היה צריך לדעת כי העובד השכיר אינו פעול בשמו הוא אלא בשמו של מנהל החנות.

 

בית המשפט קיבל את תביעת התובע לתשלום דמי שכירות בסך של 57,000 שקלים עד לסוף אוגוסט 2012, ועבור חוב של חשבון חשמל 2,785 שקלים. רכיב בגין תיקונים של נזקים במושכר של התביעה לא הוכח ונדחה מאחר שלא הובאה כל ראיה לביצוע התיקונים.

 

בסופו של דבר קיבל בית המשפט את התביעה ברובה, וקבע כי הנתבעים ישלמו לתובע, יחד ולחוד סך של 62,416 שקלים, בצירוף הוצאות משפט בסך של 1,800 שקלים והוצאות שכר טרחת עורך דין בסך של 8,000 שקלים.

 

ת"א 58636-07-12 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.