www.what2do.co.il

תביעה נגד חברת בנייה עקב בניית מגדלים מול דירותיהם של התובעים

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

תביעה נגד חברת בנייה עקב בניית מגדלים מול דירותיהם של התובעים

התובעים מתגוררים בנשר בבניין משותף בן שתי קומות, מול הבניין שלהם נבנו שני מגדלי מגורים בני 15 קומות כל אחד, על פי היתר בניה של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה. לטענת התובעים, עצם בניית המגדלים וקיומם גרמו למטרדים קשים ולנזקים מתמשכים, עקב חסימת אוויר ואור שמש ונגרמה להם עגמת נפש רבה, על כן עתרו לבית משפט השלום בחיפה והגישו תביעה נזיקית נגד חברת הבנייה שהקימה את המגדלים.

 

מהדיירים נשללה האפשרות ליהנות מזרימת אוויר ומהנוף הירוק

 

התובעים הוסיפו כי בניית המגדלים גרמה לחסימת אור השמש לצרכי חימום, ולכן הוצאות החשמל שלהם גדלו בצורה משמעותית, ואף נשללה מהם האפשרות ליהנות מהנוף הירוק, מזרימת האוויר ומאיכות החיים, וכן נגרמה להם פגיעה בפרטיות, מאחר שכיום הם חשופים לעיני דיירי המגדלים. התובעים טענו כי התכנית לא הובאה לידיעתם ועל כן לא הגישו התנגדות להיתר הבנייה, ובנסיבות אלה תבעו פיצוי בגין ירידת ערך ונזק ממוני לכל אחד מדיירי הבית המשותף בסך כולל של 600,000 שקלים.

 

מנגד טענה חברת הבנייה כי מנהל מקרקעי ישראל יזם את התכנית לשינוי ייעוד הקרקע משטח ציבורי פתוח לשטח המיועד למגורים ואף פרסם זאת ברשומות ובעיתונות היומית ונעשו פעולות נוספות במטרה ליידע את בעלי החלקות הסמוכות, על כן טענות התובעים כי לא היו מודעים להליכי התכנון הן מופרכות ושקריות.

 

התביעה הוגשה לאחר תום תקופת ההתיישנות

 

עוד ציינה הנתבעת כי מאחר שהתובעים לא הגישו כל התנגדות בעת הליך קבלת היתר הבניה, ולאורך כל תקופת בניית המגדלים, יש לדחות את תביעתם שהוגשה באיחור רב לאחר תקופת ההתיישנות, רק אחרי שהבנייה הושלמה והדירות אוכלסו. כמו כן, טענה שהתובעים לא צירפו חוות דעת של שמאי, חשבונות חשמל וכל ראייה אחרת להוכיח את הנזק שנגרם להם.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, קיבל בית המשפט את גרסת התובעים, לפיה בעקבות בניית המגדלים הגבוהים, הנאתם מהנוף נפגמה ודירותיהם הפכו לחשוכות ולקרות. אולם סבר כי הגשת התביעה בשלב זה, לאחר שהבנייה הושלמה, אינה יכולה לשנות את המצב ולהשיבו לקדמותו. ואף הוכח כי לא הנתבעת ולא מי מטעמה יזמו את התכנית אלא מנהל מקרקעי ישראל והיתר הבנייה ניתן לה כדין, על כן יש לדחות את התביעה.

 

חברת הבנייה היתה צריכה להתחשב בדיירים שגרים ממול

 

עם זאת קבע בית המשפט כי חברת הבנייה היתה צריכה להביא בחשבון כי הקמת שני מגדלי דיור בגובה 15 קומות עלולה לגרום לנזקי מטרד, כמו חסימת אוויר ושמש, לדיירים המתגוררים במקרקעין הסמוכים, ולמרות שקיבלה היתר בנייה, היא היתה צריכה להתחשב בזכויות ובאינטרסים של אותם דיירים. 

 

בנסיבות אלה חויבה הנתבעת לשלם לכל אחת ממשפחות התובעים 15,000 שקלים כפיצוי בגין עגמת הנפש אשר נגרמה להם, ולשאת בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 12,500 שקלים.

 

ת"א 23655-02-10 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

תכנון ובניה - מהי בניה ?

החוק קובע כי בעוד שבנייה בתוך הבית פנימה איננה בגדר בנייה המחייבת היתר בנייה – והיא מותרת, הרי שכל בנייה ואף תיקון או שיפוץ הבית מבחוץ – אסורה ... 

תכנון ובנייה - בקשה לביטול כתב אישום

בניגוד לענישה ללא הרשעה כאן מבקש הנאשם כי המאשימה תחזור לחלוטין מכתב האישום נגדו ללא כל סנקציה שהיא ותוך מחיקתה ומשיכתה מביהמ"ש.  

תכנון ובנייה - טענות הגנה

סגרת מרפסת? כבר בנית? הוגש נגדך כתב אישום? איך מתמודדים ... 

תכנון ובניה - בקשה להארכת מועד, דחיית דיון

לעיתים דחייה מוצדקת עניינית בהיות המדובר בהליך מתקדם בהוצאת ההיתר והנאשם מבקש להגיע לדיון הקרוב כשהיתר כבר בידיו.  

תכנון ובנייה - תלונת אזרח על מפגע חורג, כתב אישום

הלשנות – מה לעשות, הן המקור, בהרבה מיקרים להגשת כ. אישום. הפקחים מידגמית, ביקורות, בהעדר כח אדם אינם מסוגלים לראות הכל ... 

תכנון ובניה - ייצוג ע"י עורך דין - בית משפט

ייצוגך ע"י עו"ד פוטר אותך בדר"כ מהצורך בהופעה ונהוג (הגם שהדבר תלוי בשופט) בנוסף ליפוי כח מחתימך על בקשה לשפיטה בהעדר.  

תכנית מתאר ארצית, מחוזית, מקומית

המועצה הארצית רשאית להורות על עריכת תכנית המיתאר הארצית חלקים חלקים לפי שטחים שונים של המדינה או לפי הענינים שהם נושא התכנית, ודין כל חלק כאמור כדין תכנית המיתאר הארצית.  

חלוקת או איחוד מגרשים, קרקעות

הופקדה תכנית לחלוקה חדשה, יעביר יושב-ראש מוסד התכנון שהפקיד את התכנית העתק ממנה ללשכת רישום המקרקעין הנוגעת בדבר, ורשם המקרקעין ירשום הערה על יד כל חלקה רשומה העשויה להיפגע על ידי התכנית. 

עבודות טעונות היתר, שימוש חורג ומתי נקבל הקלות

לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין, היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר 

מה אומר חוק התכנון והבניה על הפקעות מגרשים ושטחים?

הועדה המקומית רשאית, בכל עת לאחר תחילת תקפה של תכנית מיתאר מקומית או של תכנית מפורטת, להפקיע מקרקעין בתחום התכנית, כשהפקעתם דרושה, לדעת הועדה המחוזית, למטרה ציבורית שלה נועדו בתכנית האמורה 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.