האם השוכרים שיצאו מהנכס לפני תום תקופת השכירות זכאים להחזר שכר הדירה?
דרגו את המאמר |
|
דיירים ששכרו בית באזור השרון, הגישו תביעה כספית כנגד בעלי הנכס, על סך 20,204 שקל, לבית משפט השלום בכפר סבא, בגין החזר שכר דירה, בשל עזיבת הנכס טרם הסתיימה תקופת השכירות.
תקופת השכירות היתה אמורה להסתיים בסוף יולי 2012, והתובעים אשר הודיעו למשכירים באחד לדצמבר 2011, כי הם רוצים להשתחרר מהחוזה לפני תום תקופת השכירות, עזבו בפועל את הבית במרץ 2012, מכיוון שבניית ביתם הושלמה.
הדיירים נדרשו למצוא שוכרים חלופיים
לפי חוזה השכירות שנחתם בין הצדדים, הדיירים רשאים לתת לבעלי הנכס הודעה מוקדמת בת 90 יום, ולהשתחרר מהחוזה בתנאי שימצאו שוכרים חלופיים לשביעות רצונם של הנתבעים. הדיירים הפנו מספר מועמדים שנראו בעיניהם ישרים, אך אף אחד מהם לא היה מקובל על בעלי הדירה.
התובעים טענו כי בעלי הנכס התנהלו באופן חריג ובחוסר תום לב, בנוגע לביצוע זכותם לבחור את השוכר המתאים. אחד שמהשוכרים הפוטנציאליים, העיד בבית המשפט כי מועמדותו לשכירת הבית נדחתה כבר בשיחת טלפון, בשל היותו עוסק עצמאי, למרות שהוא הסכים לעמוד בתנאי הערבות הבנקאית בסך 10,000 שקל ולהביא שני ערבים לחתימה על החוזה.
התובעים שילמו את דמי השכירות בזמן שלא גרו בבית המושכר
התובעים המשיכו לשלם את דמי השכירות, חשבונות הארנונה והמים, ועבור החזקת הגינה, עד תום תקופת השכירות ביולי, אולם כאשר הנתבעים מצאו לבסוף שוכרים מתאימים בתחילת חודש יולי, הם החזירו להם את מחצית מדמי השכירות עבור חודש זה. התובעים עתרו להחזר דמי השכירות ותשלומי מיסים עבור החודשים אפריל, מאי, יוני ומחצית יולי, בסך של 20,204 שקל.
בית המשפט קבע, כי משכיר המחפש דייר חלופי, אינו יכול לקבוע אם הדייר מתאים או לא מתאים על סמך שיחת טלפון בלבד. השוכר החלופי ציפה לקבל מבעלי הנכס, טיוטה של החוזה לקידום ההליך, אך הוא לא שמע מהם דבר, לאחר אותה שיחת טלפון מדוברת. על כן לדעת בית המשפט, הנתבעים שללו את אפשרות השוכר החלופי באופן שרירותי, שלא בתום לב, בדרך שאינה מקובלת.
בעלי הנכס פעלו בחוסר תום לב בניסיונות למצוא שוכרים חלופיים
לאחר שהתובעים מצאו מספר מועמדים בניגוד לשביעות רצונם של בעלי הנכס, הם לא היו פטורים מלהמשיך ולנסות למצוא שוכרים חלופיים. בית המשפט השתכנע כי התובעים עשו ככל שביכולתם למצוא שוכר מתאים, אך הנתבעים דחו את השוכר החלופי באופן לא מוצדק ולא פעלו כנדרש, על מנת לוודא אם המועמד מקובל עליהם, או לא.
בית המשפט קיבל את התביעה וקבע כי התובעים מסרו הודעה מוקדמת, בת 90 יום לכן הם זכאים לעזוב את הנכס, ולהפסיק לשלם את דמי השכירות החל מסוף מרץ 2012. הנתבעים יחזירו לדיירים סך של 20,204 שקל, הכולל את שכר הדירה וההוצאות הנלוות, עבור החודשים אפריל, מאי, יוני וחצי יולי. בנוסף הנתבעים יישאו בהוצאות המשפט.
תא"מ 20344-05-12