www.what2do.co.il

השוכרת גלתה את הסדק בתקרה במהלך הסערה ותבעה את בעל הבית

דרגו את המאמר

השוכרת גלתה את הסדק בתקרה במהלך הסערה ותבעה את בעל הבית

התובעת שכרה דירה במרכז תל אביב ובמהלך החורף היא גלתה להפתעתה כי התקרה סדוקה וכי בעל הדירה כיסה אותה ביריעת יוטה. מים שחדרו לתוך הדירה ניפחו את הקירות והיא הוצפה כתוצאה מסתימת הביוב. השוכרת פנתה שוב ושוב אל בעל הדירה, בבקשה לבצע תיקונים בתקרה הסדוקה, אך לטענתה, הוא התעלם מפניותיה.

 

במהלך הסערה יריעת היוטה עפה ברוח, כמויות מים רבות חדרו פנימה ומערכת החשמל קרסה. התובעת נאלצה לעזוב את הדירה יחד עם ילדיה ולהתגורר אצל חברים. בינתיים קרס חלק נוסף מן התקרה ונפער חור בקוטר של מטר. שמאי מטעם התובעת, העריך את הנזקים לתכולת הבית בסך של 19,100 שקל.

 

בעל הדירה לא הציע לשוכרת ולילדיה דיור חלופי

 

כעבור שבוע התובעת חזרה אל הדירה מחוסר ברירה, היא הזמינה חשמלאי ושילמה 1,200 שקל, עבור תיקון הליקויים במערכת החשמל, רק לאחר יומיים הגיע בעל הדירה עם שמאי מטעמו והודיע לתובעת כי עליה לפנות את המושכר לאלתר, בכדי לבצע את התיקונים. לטענת התובעת בעל הדירה לא הציע לה ולילדיה מקום מגורים חלופי. התובעת פינתה את הדירה ועתרה לבית משפט השלום בתל אביב - יפו, בגין הפרה יסודית של הסכם השכירות ודרשה פיצויים מבעל הדירה בסך 90,150 שקל.

 

השוכרת חתמה על החוזה לאחר שמצאה את הדירה מתאימה לצרכיה

 

בעל הדירה טען כי פרש על גג בניין הדירה, יריעת שמשונית לצורך הגנה נוספת מפני מי הגשם וכי ניתן היה להבחין ביריעה בקלות. התובעת חתמה על הסכם השכירות והצהירה כי היא מצאה את המושכר תקין וראוי וויתרה על כל טענה בנוגע לטיב המושכר. על פי ההסכם, השוכרת נושאת באחריות לכל פגיעה או נזק שייגרם לדירה.

 

הנתבע הכחיש כי התעלם מפניותיה וטען כי שוחח עם בעלה של התובעת, בנוגע לתיקון התקרה והוסיף כי הציע לה דיור חלופי בעת התיקון. בנוסף הגיש בעל הדירה תביעה נגדית נגד השוכרת, בטענה כי היא הפרה את ההסכם, מאחר וניהלה בו עסק לעיצוב קרמיקה וגרמה נזק כבד למערכת החשמל, בעקבות שימוש בתנור לשריפת הקרמיקה, הפועל בטמפרטורה גבוהה.

 

הדירה אינה ראויה למגורים, בשל הסדק בתקרה

 

בית המשפט קבע כי הדירה הישנה, בת למעלה מחמישים שנה, לא עברה מעולם שיפוץ חיצוני יסודי וכי יריעת היוטה שהותקנה לצורך מניעת חדירת מים הגשמים, אינה מהווה תחליף הולם לתקרה, לפיכך המושכר אינו ראוי לייעודו כדירת מגורים.
בית המשפט קיבל את גרסת התובעת, בנוגע למידע שהוסתר אודות יריעת היוטה, ולכך שלא הוצע לה מקום מגורים חלופי. עם זאת קבע כי בעל הדירה לא התנער מאחריותו וביצע את התיקונים, תוך זמן סביר.

 

בעל הדירה יפצה את השוכרת בסך 49,400 שקל

 

בית המשפט קיבל את התביעה באופן חלקי וחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של 49,400 שקל, בגין נזק בלתי ממוני, נזק שנגרם לתכולה והשבת דמי שכירות. כמו כן הנתבע יישא בהוצאות המשפט ושכר טרחת עורך דין בסך 11,800 שקל.
בית המשפט דחה את התביעה הנגדית, אך עם זאת חייב את התובעת לשלם לנתבע סך של 4,500 שקל בגין הנזקים למערכת החשמל.

 

ת"א 14979-01-11
תא"מ 10299-06-11 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

דיירות מוגנת: מי נחשב דייר מוגן?

מיהו דייר מוגן? מה הזכויות שלו? האם אפשר לפנות דייר מוגן? באלו נסיבות? 

חוק המתווכים במקרקעין 96

מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.  

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זכרון דברים, מה מעמדו המשפטי?

זיכרון דברים יכול שיהיה הסכם מחייב לכל דבר ועניין, ויכול שיהיה שלב במשא ומתן בין הצדדים. כדי שיוקנה לזיכרון דברים תוקף משפטי מחייב, עליו לענות על דרישות דיני החוזים, כלומר נדרשת גמירת דעת – כוונה של הצדדים ליצור קשר חוזי מחייב, ונדרת מסוימות – הסכמה על הפרטים המהותיים של העסקה ... 

מהי זיקת הנאה במקרקעין?

מי זכאי לזיקת ההנאה? באלו תנאים אפשר לבטל זיקה זו? מהי זיקת ההנאה מכוח השנים? 

דיור מוגן, מה חשוב לדעת לגביו?

מה חשוב לדעת לקראת החתימה על חוזה לדיור מוגן? האם ניתן להגן על כספי הפיקדון? כמו עולים דמי אחזקה? האם יש לחתום על החוזה על עורך דין? 

לצאת מחוזה שכירות לפני תום החוזה

האם ניתן לצאת מחוזה שכירות? האם המשכיר יכול להתנגד לדייר חלופי? מהי התנגדות בלתי סבירה? 

חוזה שכירות לעסק: ממה חשוב להיזהר?

ניתן להימנע מטעויות נפוצות ויקרות באמצעות בדיקה יסודית של חוזה שכירות עסקי, כמו פינוי עתידי, אי מתן אישורים מתאימים לפעילות עסקית ועוד. לפני שחותמים על החוזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמשפט המסחרי. 

חתימה על ייפוי כוח לקבלת משכנתא

מטרתו של ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר לצורך קניית דירה היא לשעבד את הנכס לטובת הבנק עד לפירעון המשכנתא לשם הבטחת תשלום ההלוואה. 

זכויות דייר ממשיך בדיור ציבורי

קרוב משפחה של דייר בדיור ציבורי עשוי להיות זכאי להתגורר בדירה ציבורית כדייר ממשיך, אם התגורר בדירה לפחות שלוש שנים סמוך למועד פטירת הדייר, או למועד שבו עבר להתגורר במוסד סיעודי. 

דירת השקעה: האם משתלם לרכוש דירות להשקעה?

בעת רכישת דירה להשקעה יש אלמנטים רבים שצריך להביא בחשבון. כגון: באיזה אזור כדאי להשקיע, האם עדיף לרכוש דירה בחו"ל, האם רצוי לקחת משכנתא, האם כדאי לרכוש דירה ללא הון עצמי ועוד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.