שוכר הודיע לבעל הבית בטלפון על מימוש אופציה בחוזה שכירות, האם תקף?
דרגו את המאמר |
|
חוזה שכירות הוארך בטלפון אבל דייר פונה מדירה – האם פיצויים?
סכסוכים בין שוכרים למשכירים הינם עניין שגרתי ונפוץ אשר מונח לעיתים קרובות בפני הערכאות המשפטיות. דוגמא לכך ניתן לראות בתביעה אשר הוגשה על ידי דייר שפונה מדירתו, חרף טענותיו כי חוזה השכירות שלו הוארך בשיחת טלפון בין בעל הבית לבינו.
התובע טען כי הוא שכר עם אשתו את הדירה בעבור שכ"ד של כ-3,400 שקלים בחודש. לאחר תום החוזה, אשר היה לתקופה של 12 חודשים, חתמו בני הזוג עם בעל הבית על הארכת החוזה בשישה חודשים נוספים. הדיירים חתמו עם תום תקופה זו על הארכת החוזה לחצי שנה, עם אופציה להארכת החוזה לשישה חודשים נוספים.
התובע טען כי לקראת סיום ששת החודשים, התקשר הוא לבעל הבית וביקש להאריך את החוזה במסגרת אופציית ההארכה. לטענתו, השניים סיכמו על הארכת החוזה ועל השכירות החודשית. עם זאת, יומיים לאחר מכן קיבלו הדיירים שיחה מפתיעה מאשתו של בעל הבית. הפעם, נאמר לדיירים כי נחתם חוזה מול דייר חדש ועליהם לפנות את הנכס בתוך שבוע.
השוכר הופתע למשמע הדברים והגיש תביעה כנגד בעלי הבית. בכתב התביעה טען האחרון כי יש לפצותו בסכום של כ-6,100 שקלים בגין הפרת החוזה. לשיטתו, ההסכמה הטלפונית בין בעל הבית לבינו התגבשה כדי הסכם אשר מחייב את הצדדים.
בעל הבית טען - השוכרים לא היו מעוניינים להאריך את החוזה עד לרגע האחרון
בעל הבית הציג גרסה אחרת של הדברים. לטענתו, השוכרים שכרו את הדירה ל-12 חודשים, ולאחר מכן לארבע תקופות רצופות בנות שישה חודשים כל אחת. בעל הבית טען כי הדיירים הודיעו לו באופן מפורש שהם אינם מעוניינים להמשיך ולדור בנכס, ולמקום אף הגיע מתווך דירות להשכרה מטעמו ומטעם אשתו.
בעל הבית הוסיף, כי על פי החוזה, היה על השוכר להודיע על רצונו לממש את האופציה בכתב ו-60 יום לפני תום החוזה. כמו כן, צוין כי התובע הסכים לשלם שכירות גבוהה יותר אך אשתו של בעל הבית התנגדה להאריך החוזה.
השופטת קבעה כי דין התביעה להידחות. בפסק הדין נכתב כי השוכר לא הוכיח את תביעתו והוא ביסס את התביעה על שיחת טלפון אשר תימלולה לא הוצג בפני בית המשפט. כמו כן, נקבע כי הסכמה טלפונית מצידו של בעל הבית, גם אם הייתה כזו, לא התגבשה כדי חוזה שכירות מחייב.
השופטת ציינה כי ההסכמות בין הצדדים, במרוצת החודשים, תמיד עלו על הכתב (שלוש הארכות האופציה הקודמות). יתרה מכך, גם אם בעל הבית הסכים על הארכת החוזה בטלפון באופן ראשוני, לאשתו קיימת הזכות, בתור בעלת זכויות במקרקעין, להתנגד לכך. התובע אף ידע על כך שהוא עומד לפנות את הדירה, שכן מתווך עם שוכרים פוטנציאלים ביקר במקום בידיעתו.